Elecciones en la UIB
Ha empezado la campaña electoral para ocupar el cargo de rector en la UIB y no tengo ni idea de a quien votar. Para decidirme he empezado una iniciativa personal intentado contactar con los candidatos y preguntarles por su postura para con el software libre. Aquí va la primera pincelada sobre el tema, es un mensaje que he mandado a
Carles Manera.
Hola Carles, no he trobat cap informació de contacte així que et llanço una pilota directament des d'aquí. Soc estudiant d'informàtica i estic interessat en el programari lliure. A l'apartat "50 mesures" heu posat:
45.- Crear una oficina d’assessorament a la comunitat universitària pel que fa al ús del software lliure.
Actualment ja hi ha ja alguna cosa similar. Es diu "Aula GNU/Linux" i està al darrer pis de l'edifici Anselm Turmeda. Es troba a un habitacle que estava pensat per a ser emprat com a magatzem, és difícilment accessible i encara més mal de trobar. Allà hi ha uns ordenadors que no s'han canviat des de fa anys. Tampoc s'han posat nous terminals a pesar de que l'aula es plena amb facilitat. Entre tot aquest desgavell hi ha algunes persones que ajudam, de manera totalment altruista, a aquells que vénen amb problemes o dubtes sobre programari lliure.
Aquest és l'estat actual del programari lliure dins la universitat i, tret d'algunes iniciatives personals, no s'ha fet res per impulsar-ho. Queda molt bonic això d'oferir programari lliure als alumnes com qui dona una alternativa de programari. Fer això equival a absolutament res. Hem de recordar que l'únic sentit de tot això és ètic i no tècnic. Per això el que s'ha de fer és donar un impuls en l'àmbit educatiu. Una oficina d'assessorament només és una oficina de suport tècnic. Siguem clars, la gent no va a una oficina d'assessorament per aprendre les bondats del programari lliure, això s'ha d'ensenyar abans!
Hi ha coses molt més importants a l'hora d'impulsar el programari lliure. Hauríem de començar per exigir als professors que tot el material educatiu que es penja a la xarxa estigui en formats oberts, si tothom té accés al coneixement dins la universitat perque no és així a la xarxa?. Des del rectorat s'hauria de lluitar per a que les eines informàtiques que s'ensenyen a emprar a l'alumnat siguin lliures o, si més no, es faci un ensenyament genèric i no específic d'una aplicació. Per què ensenyam Microsoft Word quan el que l'alumne necessita és sabre emprar un processador de texts?
Això és tot, m'agradaria sabre que n'opines de tot això i si hi ha alguna cosa més sobre el programari lliure dins el programa. Esper impacientment la teva resposta :)
2 comentarios:
Ben fet, jo tampoc tenc ni monya de a qui votar, sembla que la mínima representació dels alumnes en el percentatje de vots no ajuda a que els candidats s'impliquin amb l'alumnat, i cerquin el seu gruix de votants entre els doctors universitaris.
¿Al final te ha contestado alguien?
Publicar un comentario